ZIUA JUSTIȚEI 2019 – Evoluția și perspectivele profesiilor juridice în contextul tendințelor legislative naționale, europene și internaționale

Cu ocazia Zilei Justiției, Uniunea Juriștilor din România a organizat în data de 3 iulie 2019 un eveniment care a avut ca temă „Evoluția și perspectivele profesiilor juridice în contextul tendințelor legislative naționale, europene și internaționale”.

INIȚIATIVA DE A ABORDA ACEASTĂ TEMĂ CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII ZILEI JUSTIȚIEI 2019 VINE CA URMARE A TRANSFORMĂRILOR PROFUNDE CU CARE SE CONFRUNTĂ TOATE PROFESIILE JURIDICE SUB IMPACTUL NOILOR REGLEMENTĂRI EUROPENE, AL TEHNOLOGIEI, AL INSTRUMENTELOR JURIDICE RECENT ADAPTATE PENTRU COMBATEREA TERORISMULUI, A CORUPȚIEI ȘI A CRIMEI ORGANIZATE ȘI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, A GLOBALIZĂRII.

avocat dr. Ioan Chelaru

președintele Uniunii Juriștilor din România

La Ziua Justiției au participat personalități ale sistemului judiciar, printre care: președintele UNBR, avocatul Traian Briciu, președintele Asociației Magistraților din România, judecătoarea Andreea Ciucă, reprezentantul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, prof. univ. dr. Bogdan Liviu Ciucă, vicepreședintele UJR și consilierul procurorului general al României, prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București, prof. univ. dr. Flavius Baias, vicepreședintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, Dragoș Theodor Ivanovici. Personalitățile prezentate mai sus au susținut alocuțiuni pe subiectul „Evoluția și perspectivele profesiilor juridice în contextul tendințelor legislative naționale, europene și internaționale”.

În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea lucrării Tratat de drept comercial român, ediția a VI-a, actualizată. Ediție jubiliară 2009-2019 (10 ani de la prima apariție) a profesorului Stanciu D. Cărpenaru.