Un sfert de secol ce a trecut ca într-o clipă

Un sfert de secol ce a trecut ca într-o clipă. Un sfert de secol care a trecut peste noi cu bunele și relele lui, cu provocări și cu emoții. Am mai îmbătrânit puțin, am acumulat experiență, am devenit mai înțelepți. Unora ni s-au născut copiii, alții am devenit bunici. Încercând o analogie, la 25 de ani un om este deja matur, a depășit adolescența, este major și are drepturi și obligații depline. Prin comparație, profesia noastră în acest proces modern de definire a depășit etapa de naștere a unei profesii juridice liberale, a depășit „adolescența” cu toate provocările ei majore precum aderarea României la Uniunea Europeană, aderarea notariatului român la Consiliul Notariatelor Europene, reforma Codului civil, modificările profunde ale legislației notariale.Profesia noastră putem spune că se află în momentul ei cel mai bun.

S-a conturat clar, s-a definit bine, și-a construit statutul de partener de încredere al cetățeanului și al statului. Odată cu această etapă de maturizare profesională am obținut și dreptul de a fi respectați și obligația de a genera respect și încredere. Datorăm aceasta celor care de secole au trudit spre a contura profilul notarului precum al unui profesionist de încredere. Datorăm aceasta celor care s-au implicat în reforma ce a făcut posibilă celebrarea a 25 de ani de notariat modern. Datorăm aceasta viitoarelor generații de notari. Depinde de noi, de fiecare în parte și de toți la un loc dacă vom risipi această moștenire sau dacă o vom păstra și dezvolta. Depinde de prietenia și colegialitatea care ne leagă.

Depinde de cât suntem de uniți. Suntem datori să păstrăm ceea ce am primit și să proiectăm mai departe o profesie ce merită respectul nostru și al societății. O profesie căreia îi datorăm enorm. O profesie de elită. Profesia de notar.