Pe măsură ce
rigorile stării de urgență pandemică se diluează și societatea tinde să revină
treptat la rutinele cotidiene anterioare crizei sanitare, sesizez un laitmotiv
cvasigeneral,
„Plăcerea muncii aduce perfecțiunea acesteia” (Aristotel)
Nu de puține ori ne-am lăsat cuprinși de amintiri, întâmplări și situații pe care le-am trăit fiecare dintre noi în activitatea profesională.
Ne amintim astfel chipurile colegilor, mai mult sau mai puțin fericite pe care ni le-a oferit activitatea cu publicul, rememorăm spețe dramatice sau pline de haz pe care această minunată profesie ne dă șansa să le trăim.
Practic, în fiecare zi de activitate notarială devenim mai bogați în emoții, în experiența profesională și în amintiri.
Perioada pe care încă o parcurgem, pe lângă temele de îngrijorare devenite deja permanente precum reglementarea, legislația confuză și digitalizarea, ne-a obligat să adoptăm un stil de viață inedit și nefericit.
M-am întrebat ce amintiri vom purta cu noi din această perioadă săracă în socializare și lipsită de întâlnirile profesionale pe care cu toții le apreciam.
M-am întrebat dacă această perioadă nu va genera doar amintiri triste și îngrijorare. Punându-mi aceste întrebări, am realizat totuși că experiența pandemică ne-a învățat încă o dată cât de bine este să-ți iubești profesia, cât de prețioasă este solidaritatea profesională și cât de importantă este întâlnirea cu colegii.
Cumva, ne-am reamintit emoții, sentimente pe care poate nu le mai prețuiam, obișnuiți fiind cu ele.
Să privim deci cu optimism spre viitor. Momentele grele au rolul de a ne întări, de a ne consolida ca profesie, de a ne face mai buni în plan profesional și personal.
Pe măsură ce
rigorile stării de urgență pandemică se diluează și societatea tinde să revină
treptat la rutinele cotidiene anterioare crizei sanitare, sesizez un laitmotiv
cvasigeneral,
S-a născut la data de 18 martie 1927 în satul Moțăței, din județul Dolj.
Studiile liceale le-a urmat în București, după care a intrat