Rezumat: Executarea clauzei de preciput are loc la moartea
dispunătorului, prin înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate
în favoarea soțului supraviețuitor, doar în
Constantin Bosianu (născut Bozianu) s-a născut la data de 10 februarie 1815 în București. A urmat studiile Colegiului „Sfântul Sava” din București, timp în care a fost contabil-șef, șef de birou, iar apoi a fost promovat șef al Serviciului Controlului Obștesc din Departamentul Finanțelor.
Ulterior, având oportunitatea de a beneficia de o bursă, Bosianu și-a continuat studiile la Anvers, unde a obținut licența în litere în anul 1844 și apoi la Paris, unde a devenit doctor în drept la Sorbona în anul 1851.
După finalizarea studiilor s-a întors în țară, unde a devenit profesor de drept român în cadrul Colegiului „Sfântul Sava” din București, urmând să devină conferențiar de contabilitate la Școala Centrală de Agricultură și director în cadrul Departamentului Dreptății. A avut o amplă activitate unionistă, fiind secretar al Divanului ad-hoc al Țării Românești în perioada septembrie – decembrie 1857.[1]
În anul 1859, după declararea prin decret princiar a Facultății de Drept din cadrul Universității din București drept instituție independentă, Constantin Bosianu a fost numit decan, fiind astfel primul decan din istoria acestei facultăți.
Bosianu a fost numit membru de onoare al Academiei Române.
După Unirea Principatelor Române din anul 1859, Bosianu a ocupat, până la finalul vieții sale, mai multe funcții în stat, și anume: membru al Înaltei Curți de Justiție, vicepreședinte al Consiliului de Stat și președinte al Senatului, apoi a ocupat funcția de primar al Capitalei pentru o scurtă perioadă, ministru de interne, devenind apoi prim-ministru (președintele Consiliului de miniștri).
În perioada 1871-1873 a fost decan al Baroului Ilfov.
Constantin Bosianu a încetat
din viață în data de 21 martie 1882, la vârsta de 67 de ani.
Printre operele sale de
renume se află: De l’action paulienne, en droit roumain et en droit français
(Paris, 1851), Elemente de drept
român constituţional (1865) și Étude
de législation douanière (1892).
[1] http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Constantin_Bosianu
Rezumat: Executarea clauzei de preciput are loc la moartea
dispunătorului, prin înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate
în favoarea soțului supraviețuitor, doar în
Klaus Schwab, fondator și președinte al Forumului Economic
Mondial, preciza în cartea sa The Fourth Industrial Revolution că „se vorbește
tot mai des despre o