Clipa ce tocmai a trecut

„Nimic nu este mai îndepărtat decât minutul care tocmai a trecut”, scria într-o cugetare celebră Jim Bishop.

Această „zicere” m-a pus pe gânduri și mi-a amintit de valoarea clipei prezente  și de nevoia uitată de a ne bucura de ea.

Într-o lume în care totul se consumă prea repede și timpul se scurge fulgerător, valoarea clipei nu poate fi estimată, iar drama timpului risipit este resimțită profund.

Este poate timpul să drămuim cu atenție și eficient clipa, să o utilizăm în bine, să nu o regretăm.

Avem privilegiul de a influența în bine fiecare moment al zilei, dar uităm aceasta sub povara îngrijorărilor și a frământărilor ce ne asaltează permanent.

Contextul acestei perioade este evident unul ostil stării de bine iar știrile despre război, foamete și creșteri ale prețurilor ne afectează profund.

Convinsă fiind că nu putem schimba singuri totul, cred cu tărie că putem schimba realitatea din imediata noastră apropriere.

Astfel, chiar dacă nu putem schimba lumea, putem face ceva pentru noi și pentru cei din jurul nostru, făcând ca de „minutul ce tocmai a trecut” să ne amintim cu plăcere.

Reiau îndemnul pe care îl apreciez atât de mult, „învață din ziua de ieri, trăiește în ziua de astăzi și speră pentru ziua de mâine” și motivată de faptul că sărbătoarea Paștelui a sosit, îmi doresc ca toți la un loc și fiecare în parte să fim așa cum spunea Sf. Francisc de Assisi, „unelte și motive de pace, iar acolo unde este ură să semănăm iubire”. Sărbători binecuvântate!