Brazilia. Zilele XXI ale Tinerilor Notari din Cone Sul contribuie la formarea viitorului notar mondial

SURSA: NOTARIADO.ORG

ZILELE XXI ALE TINERILOR NOTARI AI CONE SUL, un eveniment care va avea loc în paralel cu Congresul al XXIV–lea al notarilor brazilieni, între 29 august și 1 septembrie, în Bahia, este unul dintre momentele cele mai importante pentru valorificarea activității notariale braziliene. Acest lucru se datorează faptului că această ediție este prima care apare în Brazilia. În plus, tinerii notari sunt invitați să participe la concurs prin depunerea de lucrări științifice privind performanța, teoria și practica serviciilor extrajudiciare din țară și din întreaga lume. Temele acestei ediții sunt: „Contractualizarea dreptului familiei, planificarea moștenirii și activitatea notarială în secolul XXI” (tema 1) și „Noile misiuni și tehnologii: viitorul activității notariale” (tema 2). Pentru fiecare dintre aceste două teme se va constitui cate un birou de evaluare a lucrărilor compus din notari recunoscuți la nivel național.

Gustavo Dal Molin de Oliveira, unul dintre cei cinci coordonatori ai notarilor tineri brazilieni, oficial cel de-al 7-lea notar al orasului São Luís do Maranhão, a observat în notariatul latin devotamentul profesioniștilor față de studiu și angajamentul de a oferi soluții legale mai rapide și mai eficiente pentru populație, fără a aduce atingere credinței publice notariale și securității juridice. „Promovarea dezbaterii pe teme atât de importante precum «noile misiuni și tehnologii», tendințele notariale din întreaga lume dezvăluie modul în care tinerii notari din Cone Sul încearcă să învețe și să conlucreze într-un mediu de prietenie, unitate și cooperare, pentru dezvoltarea personală și profesională a celor care vor fi viitorul notarului”, afirmă Gustavo.

„Nu avem o rutină în exercitarea activității notariale. Fiecare zi ne arată că pentru a oferi cea mai bună tehnică, instrumentul juridic adecvat, nu putem stagna. Studiul este esența succesului profesional, iar Zilele Tinerilor Notari, concentrându-se pe prezentarea articolelor juridice, oferă un schimb de experiență între notarii latini, îmbogățindu-ne cu noutăți și îmbunătățiri”, reiterează coordonatorul, Débora Fayad Misquiati.

 Lucrarea scrisă de notarii tineri, care au vârsta ce nu depășește 40 de ani, va fi prezentată după-amiază, în paralel cu programul Congresului notarial. Lucrările cele mai bune (locurile 1 și 2) vor fi premiate cu ocazia evenimentului, în conformitate cu evaluarea comisiei de judecată, iar locul 3 va lua o notă onorabilă. Toate prezentările vor fi distribuite într-o publicație specială a notarilor tineri în format digital.